Skulle vært tankeleser

En gang i blant skulle jeg ønske jeg var tankeleser. Ikke hele tiden, for jeg har faktisk ikke lyst å vite absolutt alt som folk tenker. Sikkert mange ekle tanker.. Men jeg tenker det har vært fint å vite ting, i noen situasjoner der du er litt mer nysgjerrig enn andre ganger. Som for eksempel at etter det har vært slutt mellom deg og eksen en stund etter at han dumpet deg – så plutselig får du melding, der han spør om du har det bra..

Hvorfor gjør han det? Er det for å minne deg på at han er der og at du ikke skal komme over han? Eller er det for at han vet han har vært en dritt og vil lette sin samvittighet på deg, for han egoistisk tror det hjelper deg – mens det kun hjelper han og ikke deg. Eller lurer han oppriktig på om det går bra, når han gjorde det klart at han ikke ville ha noe med meg å gjøre, so why bother?

I disse situasjoner ville jeg greit vite hva han egentlig ville. Ikke minst for å slippe å spekulere, men også om jeg skal svare eller ikke. Han fortjener absolutt ikke noen form for oppmerksomhet etter å ha vært så umoden og feig, og dumpet meg over tlf, mens han spiste pizza og øl med vennene sine. Kul type. Men siden jeg ikke har ervervet disse overnaturlige evnene til å lese tanker enda – valgte jeg tilslutt å ta den voksne veien – og svare at alt var bra, punktum. Siden har jeg ikke hørt noe mer – som jeg skulle ha forventet – var denne meldingen kun for at han ville lette sin egen samvittighet, og lagde en hump i den veien der jeg prøver å gå, for å komme meg videre.

Men det er vel slik man lærer – at likevel du tror du kjenner noen, så gjør du det ikke allikevel. Men du kjenner deg selv godt nok til at du kan velge å gjøre det riktige og ta utfordringen, når den andre velger å gjøre det feige og egoistiske.