I have a Dream.

Min far har fantastisk god fantasi og det har jeg arvet. Det kommer best frem på natten da drømmene får frie tøyler. Så nå skal jeg fortelle en av mine helt vanlige drømmer..

Den begynner med at min morfar og min gode venninnes far (som vi fra nå kaller Kyrre) er ute i skogen. Plutselig skader Kyrre seg og morfar ringer etter ambulanse. Ambulansen kommer og de får Kyrre opp i en båre. Båren blir lagt inn i bagasjerommet og luken slått igjen. Det ambulansepersonalet ikke så, var at båren til Kyrre hadde glidd lengre ut så bagasjeluken gikk rett i hodet hans. Kyrre døde.

Kyrre og morfar var nære venner, og når Kyrre skulle gravlegges, ønsket jeg at de skulle ligge sammen. Men morfar var levende så det ikke. Da kom jeg på at min farfar var kremert, så han kunne ligge med Kyrre i kisten. Jeg gikk hjem for å finne urnen til farfar, men oppdaget at asken ikke var der den skulle være. Da farfar ble kremert, gikk det tydeligvis an å velge hvordan man ønsket å oppbevare asken og i dette tilfellet var det i en sjokolade – urnesjokolade. Det var en stor 3cm tykk sjokoladeplate, innpakket i sølvpapir, med papiretiketten Urnesjokolade rundt. Jeg tok den med og dro til begravelsen.

På veien fløt tankene om morfar, Kyrre og farfar. Lurte på hva som egentlig skjedde i skogen. Mens jeg tenkte, hadde jeg automatisk pakket frem den ene enden av sjokoladen og tok et jafs. Hard mørk sjokolade, tenkte jeg mens jeg tygde og tenkte på alt og ingenting. I det jeg går av bussen, er det en dame som stopper opp og ser alvorlig på meg «Det der er Urnesjokolade, vet du det?!», sa hun, så gikk hun videre. Jeg kjente det vokste i munnen. Jeg hadde helt glemt hva jeg hadde spist på. Det var farfar. Asken til farfar! Skulle jeg spytte ut det jeg hadde i munnen? Skulle jeg spytte ut farfar?? Jeg tok et valg – og svelget.

Jeg kom frem til begravelsen, gikk mot kisten og var på vei å legge den halvspiste sjokoladen ved siden av Kyrre, da en dame spurte «Hvem har spist biter av farfaren din?»

Da våknet jeg – jeg var kvalm. Og savnet farfar.

Etterord:

Hvem faen er det som finner på Urnesjokolade? Og spiser den? Det er jeg det! Heldigvis var det bare en drøm..

Mmmm… Urnesjokolade…