Lørdagens uteplass: John’s

Siden jeg nå har flyttet til Oslo, tenkte jeg at jeg må prøve uteplassene også. I går smatt vi inn på John’s for å sjekke trykket.  

Til og med på vei til uteplassen, innså jeg at Oslo ikke er det samme som gode gamle Trondheim. Jeg har null oversikt over hvor jeg er i byen, kan nesten ingen gatenavn, og ropte jeg «Hei» høyt nok, så var det alltid noen som svarte.  

Det var ikke mye kø når vi kom frem, mem det var godt med folk. Vaktene stod å tøffet seg og så sløvt på legg’ene til trippende jenter med håp i øynene. Vi gled lett forbi dem og siktet oss mot folkemengden inni i lokalet. Første pri var toalett..  Så det var der køen var..

Etter litt knuffing og hockey-stil inne på doen, kom vi oss til baren. Det vart det to øl og en shot.  La så jeg merke til musikken. I begynelsen så la jeg ikke merke til den, et tegn på at det ikke var noe fengende. Men så kom det 90-talls slagere som perler på en snor. Henda i været og all-sang for full hals! Innimellom kom vaktene og plukket ut en og annen herremann med skumle tanker.

Johns var en trivelig plass med kul musikk, perfekt for en lørdagskveld når du ikke helt vet hvor du vil. Lavt under taket, så det virket mindre enn det er, men er stort nok. Jeg kommer til å dra dit igjen, litt tidligere på kvelden.

Så var det tid for å dra hjem. Er ny i hovedstaden så tørr ikke å gå hjem for sent. Fikk høre at det var tryggest å gå mens uteplassene enda var åpne. På veien hjem snakket jeg litt høyt til venninna mi, slik at de som stod å sniffet kokain på hjørnet rykket til. Lengere neddi gata så jeg Burger King skiltet lyste opp, da var det avgjort, det ble natt mat. Venninna mi hoppet inn i en taxi; hennes kveld var enda ikke over. Jeg siktet meg inn på crispy chiken. Da jeg vandret mot bussen fikk jeg ca 3 tilbud om harsj. Oslo er gavmild.