Dagens tema: Pålegg

Pålegg.

æ e kjæmpe gla for at man har pålegg. Ordet pålegg e litt arti i sæ sjøl. På- legg. Koffer ikke Legg-på? det e jo det vi gjør me pålegge, legg det på brødskiva. Kanskje de som skreiv ordboka ikke villa ha ord me mange betydninga. Eller det har vi jo, jaja. Men pålegg ja, kor gla e man ikke for at man har feks nugatthi, hvit ost, smør, leverpostdei osv. Tenk kor kjedeli brødskiva og knekkebrødet ha vært? Lurte på kem som bynt me det, ikke jesus i allefall. han spist bare brød.og fisk, kanskje frukt også. Va det romeran? nej, de va ikke først. Æ trur næmli at pålegge kom som en tilfeldighet; altså når vi gikk rundt å slo ihjæl elgen me steina, laga brød lignende (kanskje mer som flatbrød) av røtter, blad og bark, så spist vi bare en ting om gangen. Så der satt vi trivlig og fredelig rundt båle å gnægd på bein,og venta på at "brøde" sku bli færdi. plutselig så kommer det sånner slemminga me rødt hår og store hake (inspirert av  Det var en gang et menneske, om man huske de slemmingan:), som vil ta matn vårres og ødelegg. Og alle veit jo at når en bli stressa, så pakke man alt i munn, så spreng man (det gjør i allefall æ). Da pakka man kjøtte og brøde i munn samtidig, tygd nåen gang, og va på vei å spreng. MEN så kjent man den gode sammensetningen av brød og kjøtt. Så da stoppa man opp og tenkt litt (se for dæ ei sånn boble). Menneske fikk en "aha" opplevelse. Og som nåen trivelig folk vi va, så vart vi venna me de slemme (akkurat som i Det var en gang et menneske, så bli de nesten bestandi venna igjen. Han der kvite fyrn me all skjegge fortell at alle må vær snill). Det ent me at alle satt rundt båle og spist brød me kjøtt på, evt. kjøtt me brød på, veit ikke helt kos vending de brukt.

Så æ trur det va sånn det bynt. Det e desverre flere moderne pålegg problem i verden. Nemlig at pølsa e rund. Det går jo greit om man har spiral loff. Men ka me brødskiva og knekke brøde. Man må liksom prøv å skjær evt pelk av de bitan som stekk ut på sian, å legg de der pølsa ikke rett. Så man har jo et dilemma da, enten ha en plass me mye pølse og mye brød, eller byn å pelk. Gud kor kjedeli!

Neste e et problem som egentli ikke e så stort prøblem. Det e bare å tenk logisk. Når æ va lita så lært søstra mi at brødskive m kvitost og jordbærsyltetøy va nydelig. Først så mått man ha smør, ost så syltetøy. Probleme me det va jo at syltetøye brukt å skli av. Men i en alder av 18 år fannt æ plutseli ut at man kun jo ha syltetøye Under ostn, som et lim. SÅ lurt! hehe. Det e også godt å ha brødskive me nugatthi og kvitost 🙂

Kos man bruke pålegge, e ganske forskjelli fra person te person. Ei venninne av mæ hadd en periode hu hadd alt muli på den her skiva. Den verste kombinasjon va: brødskive, smør,nugatthi,servelat og majones. Trur kanskje hu også hadd kvit ost på.

Så ka bruke du på skiva? Ka e godt og ka e helt forferdeli? Trur at det en har på brødskiva fortell mye om kos person du e 🙂

Ha en god pålegg dag =)

3 tanker om “Dagens tema: Pålegg

  1. ElfHybrid

    Verste jeg har prøvd er kaviar og svartpølse på samme skiva.. Fysj..

    Men et superdigg pålegg er brødskive+smør+lettrømme+grillkrydder!

    *nam*

  2. Lennartbloggen

    Her må du nok inn å rediger litt om på rekkefølga, da e nemlig brø, smør, nugatti, majones å særvelat. =) visstnok ha e kutta ut servelatn, men majonesn MÅ på nugattien, klar ikke å spis da uten =) MMmMMMmmM nyhyyydeli

  3. Lættis

    åååja, e bruk å tænk sånn at da e Pål-ægg lexsom, så e har aldri heilt førstått navnet asså;) men så klart PÅ-lægg ja. *lek mæ håret og lag trutmuinn* jøss:)

Det er stengt for kommentarer.